Розбудовувати військову IT-інфраструктуру Україні допомагатимуть міжнародні партнери - Міноборони

Розбудовувати військову IT-інфраструктуру Україні допомагатимуть міжнародні партнери  - Міноборони

Міжнародні партнери допоможуть Україні розбудувати оборонну IT-інфраструктуру, яка може змінити хід війни.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони за підсумками 15-го щорічного оборонного форуму Halifax International Security Forum у канадському Галіфаксі.

Форум зібрав представників дипломатичних та оборонних відомств, провідних міжнародних ЗМІ та експертів, а також компанії з багатьох країн світу, більшість яких вже є союзниками України. Однією з головних тем форуму була війна в Україні, інструменти для підвищення ефективності українського війська, технології, що можуть змінити хід війни. Українська делегація поділилася успішними технологічними рішеннями на полі бою та заохотила партнерів долучитися до співпраці у галузі IT та інновацій, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко під час виступу на форумі наголосила, що в Збройних силах багато талановитих та кваліфікованих людей, які вдаються до неординарних рішень для досягнення переваги над ворогом.

Нам дуже пощастило, що в наших Збройних силах є стільки талановитих та кваліфікованих людей, які пропонують різноманітні рішення – використання дешевих безпілотників, що завдають мільйонних збитків армії окупантів. Або 3D-принтери для виробництва запчастин. Більше того, у нас часто не вистачає часу чи ресурсів, і, як наслідок, швидкі, але розумні внутрішні рішення стають важливими для досягнення переваги над нашим ворогом, – сказала Черногоренко.

За інформацією пресслужби, під час форуму українська делегація провела низку зустрічей: зі спеціальним представником США з питань економічного відновлення України, заступником помічника Генерального секретаря НАТО, Міністром оборони Естонії та представниками оборонного сектору Канади.

Нагадаємо, Кабмін скасував заходи щодо боротьби із поширенням COVID-19

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані
Поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я одного бійця – тяжкий, інших – задовільний.
Окупанти на Донбасі 4 рази порушили режим тиші Окупанти на Донбасі 4 рази порушили режим тиші
За добу 23 серпня в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню.
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Loading...
Load next