В Україні почалися проблеми з постачанням пального

В Україні почалися проблеми з постачанням пального

У Мінагрополітики розповіли, що через ситуацію на польсько-українському кордоні - в Україні фіксують проблеми із постачанням пального.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич в етері телемарафону.

За словами Дмитрасевича, для експорту зерна ситуація на кордоні не є критичною, але водночас є проблема з постачанням палива.

Через українсько-польські кордони рух наших вантажівок заблокований. І зрозуміло, що це знижує рівень продовольчого експорту… Нам вдається врівноважувати ситуацію…Але ми бачимо проблеми з таким важливим постачанням, як, наприклад, паливо для України. Це теж треба враховувати, - сказав заступник міністра аграрної політики та продовольства України.

Україна наразі має можливість експортувати продовольчі товари залізничними шляхами та через чорноморські та дунайські порти.

Водії фур, які застрягли на польському кордоні, хочуть евакуюватися в Україну

В Україну хочуть евакуюватися близько 20 водіїв фур, які застрягли у черзі з польського боку кордону через протест польських перевізників. Про це заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

На сьогодні є близько 20 водіїв, які зголосились й написали про те, що мають бажання поїхати в Україну на певний період часу, - повідомив Деркач.

За словами представника Мінінфраструктури, блокада кордону завдає збитків як Україні, так і Польщі, й іншим країнам ЄС. Наша країна отримує через територію Польщі 30% всього, що потрібно для енергетичного сектора країни.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив фінальну постанову щодо забезпечення прозорого процесу закупівель для ЗСУ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next