В аеропорту Варшави затримали українку з діамантами у шкарпеці на 8,7 млн грн

В аеропорту Варшави затримали українку з діамантами у шкарпеці на 8,7 млн грн

У варшавському аеропорту затримали українку, у якої знайшли коштовне каміння. Серед нього були й діаманти. Вартість контрабанди сягає понад 8,7 мільйона гривень.

Про це повідомляє Державна податкова адміністрація Польщі

Працівники податкового управління Польщі також знайшли в українки сертифікати на рубіни та смарагди, передає 24 Канал. Усю контрабанду в жінки вилучили.

Співробітники Держаудитслужби Польщі направили пасажирку з України на перевірку під час проходження митного контролю. Серед її речей знайшли коштовне контрабандне каміння, більшість з якого — діаманти.

Також інспектори виявили сертифікати на діаманти та інше каміння – рубіни та смарагди.

Громадянка України стверджувала, що була в Дубаї, щоб отримати важливі документи. У її багажі знайшли дорогоцінні камені. Вони були заховані в шкарпетці та в коробках від косметичних аксесуарів, – йдеться у повідомленні відомства.

Вага всіх каменів – понад 138 каратів. Мазовецька податкова адміністрація конфіскувала контрабандний товар в українки.

Зауважимо, що вартість вилученого дорогоцінного каміння оцінюють в понад 950 тисяч злотих, це приблизно 8,7 мільйона гривень. Якби каміння було виставлено на продаж, збитки державного бюджету склали б понад 200 тисяч злотих.

Справою займається Мазовецьке митно-податкове управління у Варшаві. Мандрівницю можуть оштрафувати.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон "Про державний бюджет України на 2024 рік"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину
На пункті пропуску "Шегині" українські прикордонники затримали 44-річного чоловіка, який в своєму мікроавтобусі перевозив контрабанду - 66 кілограмів бурштину. "Сонячне" каміння чоловік заховав у порожнинах порогів автомобіля.
Loading...
Load next