Німеччина хоче скоротити свої внески на озброєння України

Німеччина хоче скоротити свої внески на озброєння України

Німеччина хоче скоротити розмір свого внеску до Фонду миру ЄС (EPF), з якого країни Євросоюзу отримують грошову компенсацію за передану Україні зброю.

Про це в повідомляє видання The Daily Telegraph із посиланням на неофіційний документ від Берліну, який редакція отримала в своє розпорядження.

Йдеться про йдеться про 20 млрд євро, які надає Німеччина у Фонд. Як зазначається в документі, Берлін прагне, щоб Європейський фонд миру у своїх розрахунках взяв до уваги мільярди військової допомоги, яку він надав Києву на двосторонній основі.

Військова підтримка України може бути надана або через фінансові внески в український конверт у EPF, або через прямі поставки військового обладнання в Україну. Внески в натуральній формі мають бути повністю зараховані як узгоджені внески держави-члена в український конверт фонду, — йдеться в документі.

Видання зазначає, що таке формулювання викликає побоювання, що Німеччина хоче зменшити свій обов’язковий внесок в “український конверт” Фонду миру ЄС на суму своїх прямих поставок зброї Україні.

Нагадаємо, Зеленський: обміни полоненими з РФ тривають, часто прямо на полі бою

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Через загрозу вторгнення РФ: делегація Європарламенту відвідає Київ Через загрозу вторгнення РФ: делегація Європарламенту відвідає Київ
Міністри закордонних справ Франції та Німеччини також планують незабаром здійснити візит до Києва.
Loading...
Load next