Вперше з часів Холодної війни США розгорнуть ракети наземного базування в Азії

Вперше з часів Холодної війни США розгорнуть ракети наземного базування в Азії

Збройні сили США планують розгорнути наземні ракети середньої дальності в Індо-Тихоокеанському регіоні у 2024 році, повідомив офіційний представник США, створивши свій перший арсенал у регіоні з моменту закінчення Холодної війни.

Про це повідомляє Nikkei.

Представник Тихоокеанської армії США Роб Філліпс розповів, що варіанти, які розглядаються, включають наземні версії Standard Missile-6 (SM-6) і крилатої ракети Tomahawk. Вважається, що дальність польоту ракет становить від 500 до 2700 кілометрів.

Розгортання цих систем стане першим після закінчення терміну дії Договору про ракети середньої та малої дальності у 2019 році. Договір, підписаний США з Радянським Союзом у 1987 році, забороняв розробку та володіння наземними ракетами дальності від 500 до 5500 км.

Відповідно до щорічного звіту Пентагону про військову міць Китаю, Пекін зараз має 1500 ракет з дальністю від 1000 до 5500 км.

Філліпс не надав подробиць про те, де і коли можуть бути розміщені американські ракети.

Для реагування на кризу в Тайванській протоці або Південно-Китайському морі знадобляться ракети, здатні досягати цілей у цих стратегічних водах або на материковій частині Китаю. Це означає розширене розгортання поблизу так званого першого ланцюга островів, який простягається від японських островів Окінава до Тайваню та Філіппін.

Наразі Японія та Філіппіни не бажають розміщувати нові американські сили, боячись стати безпосередньою мішенню китайських військових. У січні прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що планів розгортання нових ракет наземного базування в Японії немає.

Нагадаємо, Україна та Італія співпрацюватимуть у розвитку відновлюваної енергетики

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк
В ОП назвали приблизні втрати ворога за два дні вторгнення в Україну.
Loading...
Load next