Польща вимагатиме відновлення дозволів для українських перевізників

Польща вимагатиме відновлення дозволів для українських перевізників

Міністр інфраструктури Польщі Альвін Гаядур повідомив, що його країна вимагатиме на рівні ЄС відновлення дозволів для українських 

Про це він заявив під час відвідання пункту пропуску “Гребенне – Рава-Руська” на польсько-українському кордоні, повідомляє PAP.

Польща вимагатиме відновлення дозволів, повернення попереднього статус-кво, щоб українські перевізники не відбирали нечесним способом ринок у польських перевізників, - сказав Гаядур.

Своєю чергою заступник міністра інфраструктури РП Рафал Вебер після засідання Ради ЄС з питань транспорту у Брюсселі заявив, що Польща, а також Угорщина і Словаччина очікують: у межах спільного комітету, який має бути скликаний на підставі 7-ї статті угоди між ЄС та Україною, буде переглянуто угоду і відновлено практику дозволів для нашої країни.

Вебер повідомив, що на зустрічі він представив “тверді дані”, які нібито свідчать про “нечесну конкуренцію” з боку українських перевізників, котрі значно збільшили свою частку на ринку перевезень, особливо у країнах, що межують з Україною. За його словами, перед початком повномасштабної війни на 100 переїздів між обома країнами 35 обслуговували польські перевізники, 65 – українські. Натомість зараз 90 переїздів обслуговують українські перевізники і тільки 10 – польські.

Ми не заперечуємо проти того, щоб і надалі підтримувати Україну, ми є лідером на цьому фронті. Проте ми не можемо допустити, щоб будь-яка допомога відбувалася за рахунок польських компаній, у цьому випадку - польських перевізників, - наголосив Вебер.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 61 бойове зіткнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next