Не можна уявити Україну в ЄС - очільник МЗС Словаччини

Не можна уявити Україну в ЄС - очільник МЗС Словаччини

Голова МЗС Словаччини Юрай Бланар заявив, що не може уявити Україну в ЄС, поки вона перебуває у стані війни. На його думку, євроінтеграційний шлях буде довгим.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню Štandard.

Це дійсно серйозне питання. Ну, за нинішніх обставин я не можу собі цього уявити. Мені самому цікаво, як, наприклад, пані (президентка Єврокомісії, - ред.) Урсула фон дер Ляєн обґрунтує пропозицію щодо членства чи початку переговорів про членство України в Європейському Союзі та відповість на запитання, як ми можемо почати переговори з країною, яка перебуває у військовому конфлікті, - сказав дипломат.

При цьому він не заперечує, що Україна повинна мати євроінтеграційну перспективу, але також мусить виконати всі критерії, і "жодні винятки не приймаються".

Особисто я вважаю, що до членства України в ЄС страшенно, страшенно далеко. Ми відмовляємося підходити до цього політично, і єдине, що ми підтримуємо, це те, що в України має бути перспектива в майбутньому, але за всіма правилами, як це роблять інші країни, - сказав Бланар.

З нашого боку це позитивний сигнал для України. Якщо ви хочете, ми пропонуємо місце для переговорів, але у вас дуже довгий шлях, - наголосив він.

Водночас голова МЗС Словаччини вкотре повторив, що його країна засуджує вторгнення РФ до України.

Ми згодні з тим, що хочемо, щоб Україна була демократичною. Ми згодні з тим, що в Україні має бути мир. І щоб Україна була цілісною з точки зору території, тому що ми засуджуємо порушення міжнародного права через порушення цілісності, - заявив Бланар.

Нагадаємо, До України повертаються ще шість викрадених росіянами дітей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next