Хотів балотуватися до Верховної Ради України, щоб шпигувати для фсб: СБУ затримала в Одесі зрадника

Хотів балотуватися до Верховної Ради України, щоб шпигувати для фсб: СБУ затримала в Одесі зрадника

Служба безпеки провела спецоперацію, у результаті якої в Одесі затримала агента фсб, який збирав розвіддані та готував диверсії на території регіону.

 Про це повідомляє СБУ.

Останній місяць фігурант активно займався «розкруткою» власного образу як потенційного кандидата у народні депутати України. Для цього він вступив до місцевої громадської організації, яка займається питаннями екології, а також розмістив свою політичну рекламу на декількох пасажирських автобусах, що курсують містом.

За матеріалами слідства, гроші на обидва «проєкти» були виділені російською спецслужбою. Окремо він також запросив для себе винагороду у 5,5 тис. американських доларів щомісяця. Також  задокументовано, що російський агент намагався виявити локації ППО та засобів берегової оборони міста, у тому числі протикорабельних комплексів ЗСУ.

Співробітники СБУ затримали фігуранта «на гарячому» під час виконання ним дорозвідки місцевості поблизу одного з українських об’єктів.

За даними слідства, затриманим є місцевий житель, якого російська спецслужба дистанційно завербувала у жовтні цього року. Тоді ж отримав оперативний псевдонім «Мазепа».

Для фото-, відеофіксації «потрібних» об’єктів, він придбав на чорному ринку спеціальний пристрій прихованої зйомки. Передачу отриманих відомостей він здійснював через популярний месенджер, а щоб максимально замаскувати «сеанси» зв’язку використовував різні телефонні номери та акаунти.

Згодом ворожий агент написав заяву на вступ до кремлівської партії «єдина росія» і у разі захоплення регіону сподівався увійти до керівної ланки окупаційної адміністрації рф. Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено мобільний телефон із доказами комунікації з агресором.

 На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення

Нагадаємо, Рада ухвалила зміни до Закону «Про запобігання корупції»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next