Білий дім активізує зусилля в Конгресі щодо допомоги Україні

Білий дім активізує зусилля в Конгресі щодо допомоги Україні

Білий дім посилить свою взаємодію з американськими законодавцями, намагаючись укласти двопартійну угоду, яка б передбачала надання військової допомоги Україні та Ізраїлю з одночасним посиленням безпеки кордонів США.

Про це заявив сенатор-демократ Кріс Мерфі, провідний переговірник від Демократичної партії, його цитує агентств Reuters.

Республіканці наполягають на тому, що додаткове фінансування для України має супроводжуватися серйозними змінами у сфері безпеки кордонів США.

Двопартійна група сенаторів, які намагаються знайти компроміс, досягла незначного прогресу менш ніж за тиждень до того, як Конгрес США піде на різдвяні канікули.

Білий дім збирається бути більш активним цього тижня, – заявив сенатор Кріс Мерфі в ефірі телеканалу NBC News.

Він сказав, що важливо знати, чи підпише Джо Байден якусь перспективну угоду.

За словами Мерфі, нинішні вимоги республіканців щодо безпеки кордонів є необґрунтованими, і Республіканська партія "грає в ігри з безпекою світу", пов'язуючи військову допомогу із заходами безпеки кордонів США.

У жовтні Білий дім звернувся до Конгресу з проханням ухвалити рішення щодо запиту на додаткове фінансування у розмірі 106 млрд доларів, аргументуючи це тим, що воно "сприяє нашій національній безпеці і підтримує наших союзників і партнерів".

Нагадаємо, Юрчишин очолив Комітет ВР з питань свободи слова

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У США закликали Байдена і ЄС надати Україні додаткову військову допомогу У США закликали Байдена і ЄС надати Україні додаткову військову допомогу
Через зростання загрози з боку Росії.
"Це нонсенс": США простували чутки щодо заморозки військової допомоги Україні "Це нонсенс": США простували чутки щодо заморозки військової допомоги Україні
Прессекретар Білого дому Джен Псакі назвала нонсенсом інформацію про затримку допомоги Україні у сфері безпеки.
Loading...
Load next