Британія та Норвегія створили морську коаліцію для допомоги Україні

Британія та Норвегія створили морську коаліцію для допомоги Україні

Велика Британія та Норвегія очолили нову "морську коаліцію" для допомоги Україні й постачатимуть кораблі та інші транспортні засоби ЗСУ для зміцнення здатності ведення бойових дій на морі.

Про це повідомляє міноборони Британії.

Нова коаліція надаватиме Україні довгострокову підтримку, включаючи навчання, обладнання та інфраструктуру для зміцнення безпеки на Чорному морі, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що блокада РФ Чорного моря значно знизила здатність України експортувати товари морським шляхом. Тому зміцнення морських можливостей українських військових, зокрема протидія загрозі з боку російських морських мін, допоможе відновити морський експорт України.

Міністр оборони Британії Грант Шаппс наголосив, що нова коаліція з морських можливостей координуватиме підтримку, яку Британія, Норвегія та інші країни надають Україні. За його словами, у довгостроковій перспективі це допоможе Україні "трансформувати свій військово-морський флот, зробивши його більш сумісним із західними союзниками, більш сумісним з НАТО, та посилити безпеку в Чорному морі".

Відомо, що морська коаліція також тісно співпрацюватиме з ВМС і Міністерством оборони України для розвитку низки можливостей, включаючи швидкий розвиток Військово-Морських сил на Чорному морі, модернізацію української морської піхоти та річкових патрульних кораблів для захисту прибережних районів, а також внутрішніх водних шляхів.

 У заяві міноборони Британії додано, що нова коаліція передасть Україні тральщики - військові кораблі спеціального призначення, головним завданням яких є пошук, виявлення та знищення морських мін.

Нагадаємо, У Брюсселі на демонстрацію проти антисемітизму вийшли тисячі людей

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next