"Київстар" планує розпочати запуск мобільного зв'язку вже сьогодні ‒ СБУ

"Київстар" планує розпочати запуск мобільного зв'язку вже сьогодні ‒ СБУ

Про свою причетність до кібератаки, що призвела до руйнування мережевої інфраструктури українського оператора зв'язку "Київстар" заявила група російських хакерів. Мобільний оператор разом з СБУ продовжує працювати над відновленням послуг.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Відповідальність за атаку вже взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань. Воно є хакерським підрозділом головного управління генштабу Збройних сил РФ (більш відомого як ГРУ), яке таким чином публічно легалізує результати своєї злочинної діяльності, ‒ заявили в СБУ.

СБУ продовжує документувати кібератаку РФ по цивільній інфраструктурі України як черговий воєнний злочин росіян".

Відомо, що кіберфахівці Служби безпеки України та спеціалісти "Київстару" у взаємодії з іншими державними органами продовжують роботи з відновлення мережі після вчорашньої хакерської атаки.

За попередніми розрахунками, 13 грудня планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету. Наголошується, що цифровій інфраструктурі "Київстару" було завдано критичних уражень, тому відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу.

Нагадаємо, Ірландія з 2024 року скоротить соцвиплати українським біженцям

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В СБУ пояснили, як хакери зламали сайти держструктур В СБУ пояснили, як хакери зламали сайти держструктур
Уже відновило роботу 95% сайтів, що постраждали внаслідок кібератаки на державні інформаційні ресурси в ніч на п'ятницю.
Україні варто готуватися до масштабніших хакерських атак з боку Росії - Reuters Україні варто готуватися до масштабніших хакерських атак з боку Росії - Reuters
Таке припущення висувають західні експерти.
Loading...
Load next