Три пункти пропуску з Польщі досі заблоковані

Три пункти пропуску з Польщі досі заблоковані

У чергах на кордоні з Польщею на вʼїзд до України перебуває 2,6 тис. вантажівок.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Непроста ситуація на кордоні з Польщею. Три напрямки - пункти пропуску Рава-Руська, Краківець та Шегині - продовжують блокуватися представниками перевізників та фермерів Польщі. Станом на ранок, за інформацією, яку ми маємо від польських колег, в чергах на цих трьох напрямках в бік України перебуває біля 2 600 вантажівок. Найбільше на пункті пропуску Шегіні, - заявив Демченко.

Він додав, що є позитивна динаміка по пункту пропуску "Ягодин", який розблокували 11 грудня після 14 години. Поступово на цьому напрямку зростає потік вантажівок.

За вчорашній день цей напрямок перетнуло біля 1,2 тис. вантажних засобів в обидва боки, більше в напрямку України. Це ті показники, які були до блокування, до 6 листопада. В черзі перебуває ще досить велика кількість транспортних засобів, це 1,7 тис. на території Польщі в бік України, - сказав речник ДПСУ.

Він зауважив, що поки що немає інформації про зняття блокади на цих трьох напрямках, очікується, що робота, яку веде уряд України в цьому напрямку дозволить досягти результатів.

Демченко додав, що "на пункті пропуску Тиса на кордоні з Угорщиною станом на ранок в черзі перебуває 350 вантажівок в бік України. Загалом в пункті пропуску рух відбувається в обидва боки".

Словацькі прикордонники повідомили про тимчасове розблокування кордону після 22 години 14 грудня.

Словацькі перевізники на певний час припинили такі дії. Як надовго, складно сказати, але після 22-ї години вантажівки, які слідували у Словаччину, рух пішов. Станом на ранок 130 вантажних засобів перетнуло кордон на виїзд з України. Рух вантажівок, які рухаються в Україну зі Словаччини, не перекрито, - додав Демченко.

Нагадаємо, В Чернівецький області перевищено епідпоріг захворюваності на COVID-19 та грип

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next