Українська армія отримала початкову партію далекобійних БПЛА-камікадзе AQ 400 Scythe

Українська армія отримала початкову партію далекобійних БПЛА-камікадзе AQ 400 Scythe

ЗСУ отримали нові безпілотники AQ 400 Scythe, які здатні вражати наземні цілі на відстані до 750 кілометрів.

Про це повідомила компанія Terminal Autonomy, передає Defence Blog 

Компанія Terminal Autonomy, раніше відома як One Way Aerospace, оголошує про успішне завершення закупівель, спрямованих на полегшення бойового розгортання системи AQ 400 Scythe. В офіційній заяві компанія повідомила, що ця віха, відзначена початковою виробничою потужністю в 100 одиниць і амбітними планами масштабування до 500 одиниць щомісяця, знаменує собою значний стрибок у сфері стратегічних можливостей ведення бойових дій для Збройних Сил України, - пише Defence Blog.

Зазначається, що AQ 400 Scythe - це безпілотник дальнього радіусу дії (750 км), призначений для запуску з коротких злітно-посадкових смуг або катапульт, здатний нести корисне навантаження до 32 кілограмів (з можливістю збільшення до 70 кг за рахунок зменшення дальності польоту). Його відмінними рисами є швидка збірка, можливість масового виробництва і економічна ефективність, що робить його ключовим активом у сучасній війні.

Нагадаємо, РФ намагається створити штучний конфлікт всередині України - Умєров

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Російсько-українська війна: за минулу добу було знищено 11 російських безпілотників (відео) Російсько-українська війна: за минулу добу було знищено 11 російських безпілотників (відео)
На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито дев’ять атак ворога.
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Loading...
Load next