Україна нарощує виробництво дронів, щоб компенсувати дефіцит снарядів – Міноборони

Україна нарощує виробництво дронів, щоб компенсувати дефіцит снарядів – Міноборони

У Міноборони повідомили, що Україна нарощує виробництво дронів-камікадзе, а також планує виробляти на своїй території 155-мм боєприпаси в кількості, яка зможе покрити різницю між потребою й допомогою, наданою партнерами. 

Про це повідомляє заступник міністра оборони Іван Гаврилюк в коментарі BBC.

Щодо боєприпасів до артилерії, то це питання буде виникати і далі. Тому в Україні ухвалили рішення вирішувати ці питання шляхом створення потужного виробництва БПЛА, ‒ заявив Гаврилюк.

На його думку, щоб компенсувати брак снарядів, Україна нарощує виробництво дронів-камікадзе. Крім того, за його словами, нарощується власне виробництво боєприпасів "практично всіх номенклатур колишнього СРСР".

Водночаc більшість західних систем, які Україна отримала від партнерів, використовують інший калібр – 155 мм. Тому Україна разом із західними компаніями планує виробляти такі снаряди на своїй території. При цьому, на його думку, "не йдеться про виробництво великої кількості 155-мм снарядів. Однак наступного року він очікує, що українська оборонна промисловість виробить їх достатньо, щоб покрити різницю між тим, що потрібно  і кількістю снарядів, які можуть дати партнери".

Нагадаємо, Росіяни мають проблеми із виробництвом крилатих ракет Х-32 - "Атеш"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next