Парламент Латвії ухвалив резолюцію на захист викрадених рф українських дітей

Парламент Латвії ухвалив резолюцію на захист викрадених рф українських дітей

Парламент Латвії ухвалив Декларацію із закликом до повернення в Україну всіх незаконно переміщених українських дітей на територію Росії та Білорусі.

Про це повідомила заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк, із посиланням на пресслужбу Апарату Верховної Ради України.

Кондратюк відзначила, що це рішення стало ще одним потужним парламентським голосом на захист прав, викрадених Росією українських дітей.

З проханням ухвалити таку резолюцію вже найближчим часом віцеспікерка парламенту України зверталася особисто під час нещодавньої робочої зустрічі в Ризі до новообраної спікерки Саейми Латвійської Республіки Дайги Міеріни та віцеспікерок Занди Калніня-Лукашевіці та Антоніни Нєнашевої.

Кондратюк подякувала керівництву Саейми за лідерство й оперативність в прийнятті цієї важливої резолюції та співпереживання за долю примусово вивезених РФ українських дітей.

Парламент Латвії рішучим чином засудив незаконне переміщення українських дітей на територію РФ та Білорусі. А також підтримав розслідування Міжнародного кримінального суду щодо осіб, відповідальних за ці злочини, — акцентувала заступниця голови парламенту.

Вона також підкреслила, що Саейма Латвії закликала міжнародні організації, зокрема ООН та Міжнародний комітет Червоного хреста, відігравати активну роль у поверненні українських дітей додому. Латвійський парламент також підтримав міжнародну коаліцію за повернення українських дітей та закликав інші країни долучатися до цієї місії та ухвалити подібні резолюції.

Дякуємо всім, хто проголосував за цю резолюцію! Латвія — з Україною!, - наголосила Кондратюк.

Нагадаємо, Україна отримала $950 мільйонів від Японії за проєктами Світового банку

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next