На Полтавщині відкрили провадження через витік відходів від виробництва цукрового заводу

На Полтавщині відкрили провадження через витік відходів від виробництва цукрового заводу

На Полтавщині з’ясовують ситуацію щодо витоків відходів від виробництва цукрового заводу у Глобиному, відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Сморід і витік відходів від виробництва цукрового заводу у Глобиному. Завдяки соцмережам нам стало відомо про численні скарги людей. Ситуація серйозна та потребує уваги, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за дорученням ОВА 18 грудня Державна екологічна інспекція виїхала на місце для з’ясування обставин ситуації. Фахівці виявили кагатні поля цукрового заводу, де розміщені купи бурякових відходів. Також є ознаки забруднення ґрунту та розливи рідини жовтуватого кольору з неприємним запахом. Усе це поруч із городами місцевих жителів. Інспектори викликали правоохоронців та подали заяву про порушення природоохоронного законодавства. Відкрито кримінальне провадження.

Начальник ОВА інформує, що нині зʼясовують, чи має підприємство дозвільні документи на господарську діяльність. Фахівці візьмуть проби ґрунтів на перевірку, аби підтвердити чи спростувати факт забруднення земель. Згодом оцінять збитки.

Він також розповів, що на комісії з питань ТЕБ і НС Кременчуцького району прийняли рішення про створення робочої групи разом із представниками Глобинської міськради. Тільки-но дозволить погода, відходи повинні прибрати в найкоротші терміни.

Пронін запевнив, що найближчими днями ситуацію вивчать на профільній комісії ОВА.

Нагадаємо, Укрзалізниця відкрила сезон "Різдвяних експресів"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next