Валерій Залужний розповів про мобілізацію, війну та подальші плани

Валерій Залужний розповів про мобілізацію, війну та подальші плани

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний вважає необхідним відмовитись від поділу на ступені інвалідності.

Про це Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сказав під час брифінгу.

Я вважаю, що на сьогодні оперування ступенем інвалідності, 2 групи, 3 групи, воно зараз не є, скажемо так, актуальним. Чому? Тому що вирішує придатність до військової служби, не інвалідність, яку має людина, а військово-лікарська комісія, яка визначає, чи придатна людина до військової служби, або непридатна, - зазначив Залужний.

Він вважає, що у законодавстві слід залишити поняття: людина, яка придатна до військової служби і людина, яка непридатна до військової служби.

Позбавитися такого поняття, як обмежено придатний. І, відповідно, коли ми дамо собі відповідь на ці питання, придатний або непридатний, відповідно, ми зрозуміємо, чи є нам сенс далі оперувати такими поняттями, як інвалід 2 групи, або інвалід 3 групи, - зазначив Залужний.

Він зауважив, що з повагою ставиться до людей у цивільному середовищі і зацікавлений, щоб ті, хто прийде в ЗСУ, могли виконувати поставлені завдання.

Збройним силам України, мені особисто головне, щоб прийшли люди до війська і могли виконувати поставлені завдання. Те, хто яку буде мати відстрочку або не буде мати відстрочку, кого буде призивати держава – на сьогодні я вважаю, що це не моя компетенція. Для цього є центральні органи виконавчої влади, які можуть це визначити. Мені потрібні люди, мені потрібні боєприпаси, мені потрібна зброя для того, щоб продовжувати ведення бойових дій, - підкреслив він.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Українські війська відішли з Мар'їнки Донецької області.

Українські війська відійшли: у деяких місцях окопалися на околицях Марʼїнки, а в інших - трохи далі, - сказав він.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив, що ідея електронних повісток – це не пропозиція Генштабу чи Збройних сил, але це може допомогти з набором людей.

Ми раді будь-якому способу, який забезпечить нашу потребу в людях. Якщо внаслідок електронних повісток ми їх отримаєм, то це дуже добре, - зазначив Залужний.

Також Головнокамандувач ЗСУ висловився про "реєстр боржників".

Ми армія. Ми Збройні Сили України. Ми маємо лише воювати. Маємо отримувати ресурси і виконувати завдання. Ми не можемо думати про те, щоб втрутитися в цивільне життя. Для цього є відповідні центральні органи влади, - підкреслив Валерій Залужний.

Валерій Залужний не розкриває, що відомо Україні про військові плани Росії на наступний рік, але обіцяє адекватну відповідь. 

Абсолютно правильне питання щодо планів Російської Федерації… Звісно, ми враховуємо те, що може відбуватися в наступному році. 

Що ми бачимо, що буде відбуватися – я не хочу зараз озвучувати, тому що побути трошечки розумним, а потім думати, як наслідки ліквідовувати, мені б не хотілося. 

Але ми уважно відслідковуємо. В нас на сьогодні є достатньо розвідувальних органів, які проводять відповідну роботу. Ми навіть можемо співставляти ті чи інші дані, порівнювати дані, які дають наші партнери і наші органи розвідки. І ми все робимо для того, щоб адекватно на це реагувати,- зазначив Валерій Залужний.

Війна у 2024 році відрізнятиметься технологічно, найголовніше - зберегти людей.

2024 рік не просто буде відрізнятись, він має відрізнятись, бо інакше нас чекає те, про що я писав у статті. Відповідно ми ці проблеми знайшли, і знайшли уже десь 90% рішень цих питань, які потрібно буде обов’язково вирішити, щоб у наступному році діяти більш ефективно і найголовніше – зберегти людей, - наголосив Залужний.

Нагадаємо, Окупанти обстріляли Херсонщину: загинуло дві людини

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next