Близькі та військові Сил оборони цьогоріч надихали українців найбільше

Близькі та військові Сил оборони цьогоріч надихали українців найбільше

У 2023 році 43% українців найбільше надихали та мотивували пережити цей складний рік їхні сім'ї та рідні люди. На другому місці — захисники та захисниці в Силах оборони України.

Про це свідчать результати опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

За даними соціологів, орієнтація на близьких і рідних як на опору стала більш поширеною, наприкінці 2022 року цей показник був на рівні 30%.

Водночас, як і у 2022 році, другим найпоширенішим джерелом натхнення та мотивації залишаються військові Сил оборони України (16%).

Як показує опитування, наприкінці 2023 року українці дивляться з надією як на своє майбутнє (55%), так і на майбутнє України (61%). Розмірковуючи про власне майбутнє, українці, окрім надії, найчастіше відчувають тривогу (40%) та оптимізм (28%).

Хоча надія продовжує бути найбільш поширеною емоцією, як і у 2022 році, кількість тих, хто відчуває тривогу, дещо зросла (було 33% у 2022 році), поменшало також і оптимістів (було 36%). Так само зросла тривожність і щодо майбутнього України загалом: від 24% наприкінці 2022-го до 34% у грудні 2023 року.

Нагадаємо, В Україні зареєстрували три випадки нового COVID-субваріанту Pirola

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках
35-річного українця засудили на 10 років ув'язнення через здійснення кібератак, після того, як він визнав себе винним в участі у діяльності хакерської групи FIN7, чисельність якого становила понад 70 осіб.
Українок, які постраждали у ДТП в Польщі виписали з лікарень Українок, які постраждали у ДТП в Польщі виписали з лікарень
У Польщі з лікарень уже виписали всіх українців, які постраждали у двох автомобільних аваріях, що трапились 6 та 22 березня.
Loading...
Load next