Тіла трьох розстріляних під Роботиним українських полонених евакуювали — Генштаб ЗСУ

Тіла трьох розстріляних під Роботиним українських полонених евакуювали — Генштаб ЗСУ

Тіла трьох українських полонених, яких російські військові розстріляли під Роботиним Запорізької області — евакуювали з поля бою. Це бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ.

Про повідомили у пресслужбі Генштабу ЗСУ та пресслужбі Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Генштабі ЗСУ зазначають, що кадри на відео, є черговим доказом воєнного злочину військовослужбовців Збройних Сил РФ.

Невстановлені особи з числа військовослужбовців ЗС РФ чи інших військових формувань держави-агресора, діючи умисно, в порушення законів та звичаїв війни, перебуваючи на лінії бойового зіткнення в одному з районів Запорізької області, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949 р., а також інших норм міжнародного гуманітарного права, умисно вбили людей, захищених в умовах збройного конфлікту, — зазначено у повідомленні відомства.

У Командуванні Десантно-штурмових військ Збройних Сил України повідомляють, що розстріляні троє військовослужбовців 82-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, які вибули зі строю внаслідок потрапляння у полон після отримання поранень та контузій різних ступенів тяжкості.

Кримінальне правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань, матеріали справи будуть передані до Міжнародного кримінального суду. Рано чи пізно, військові злочинці з російської федерації будуть відповідати за свої звірства перед міжнародним кримінальним трибуналом, — йдеться у повідомлені Генштабу ЗСУ.

Нагадаємо, Росіяни обстріляли село на Запоріжжі: є загиблі та поранені

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next