З російського полону за час повномасштабної війни звільнили 2828 українців - ГУР

З російського полону за час повномасштабної війни звільнили 2828 українців - ГУР

З російського полону за час повномасштабної війни звільнено 2828 українців, цей процес триватиме і надалі.

Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

2828 українців уже звільнено з російського полону за період повномасштабного вторгнення. І, безумовно, ця робота буде тривати, ‒ сказав Юсов.

За його словами, 230 українських військових і цивільних, які сьогодні повернулися з полону, уже направлено до медичних закладів, де їм буде надана перша медична допомога і проведено усі необхідні обстеження. «Їх уже привезли до медичних закладів. Буде надана перша медична допомога. Перші тижні триватиме процес постізоляційного супроводу. Йдеться про медичне обстеження і отримання важливої інформації від полонених.

Він відзначив роль ОАЕ у реалізації нинішнього великого обміну і нагадав, що до попередніх обмінів були залучені такі країни, як Туреччина, Польща, Саудівська Аравія. Україна готова використати усі інструменти для звільнення українських громадян, в тому числі і міжнародне посередництво.

Пвернення українських людей з російського полону це завжди дуже хвилюючі миті, і цього разу особливо щемливою була зустріч. «Це найбільший обмін, який відбувся під час повномасштабного вторгнення. Це люди змучені, люди, які дуже настраждалися. Але вони витерпіли все, вони вижили і вони нарешті дома. Це і сльози, і тремтячі голоси під час перших дзвінків до своїх рідних. Це дуже важливо, бо кожен має повернутися додому. Такої роботи ще дуже багато, - сказав він.

Нагадаємо, ЄС і уряд Німеччини нададуть гранти 30 українським компаніям

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка
Головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду».
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Loading...
Load next