БЕБ виявило порушень на ₴105 мільйонів під час аналізу тендерів для відбудови житла на Київщині

БЕБ виявило порушень на ₴105 мільйонів під час аналізу тендерів для відбудови житла на Київщині

Бюро економічної безпеки виявило ризикових закупівель на понад 105 млн грн під час аналізу тендерів із відновлення зруйнованого житла на Київщині.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області проаналізували близько трьох тисяч тендерних закупівель на загальну суму 32 млрд гривень. Особливу увагу аналітики приділяли питанню відбудови житла на Київщині, що постраждало внаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації. Загальна сума ризикових закупівель у цій сфері становить понад 105 млн гривень, ‒ заявили у відомстві.

Основне порушення у згадуваних закупівлях – завищення цін на товари, роботи та послуги (у деяких випадках від 2 до 20 млн грн). Також інколи переможці тендерних закупівель фігурують в кримінальних провадженнях за статтею 191 КК України або заявлені у тендерній документації працівники виконують роботи одночасно на 10 і більше об’єктах.

Із метою підвищення ефективності прийняття управлінських рішень та упередження неефективного використання бюджетних коштів організаторам торгів вже направлені рекомендації задля попередження можливих зловживань.

У Київській обласній військовій адміністрації наголошують, що вже визначено підрядні організації, з якими не будуть продовжувати договори на проведення відновлювальних робіт.

Нагадаємо, Рада призначила Піщанську головою Рахункової палати

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next