СБУ у Херсоні затримала колаборантку з "управління праці та соцзахисту рф"

СБУ у Херсоні затримала колаборантку з "управління праці та соцзахисту рф"

СБУ затримала ще одну колаборантку у результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні, яка під час окупації обласного центру підтримала російських загарбників та увійшла до керівного складу так званого «управління праці та соцзахисту рф». 

Про це повідомляє пресцентр СБУ 10 січня.

На цій «посаді» брала участь у виконанні завдань кремля щодо примусової «інтеграції» нормативно-правової бази регіону під «стандарти» російського законодавства. Серед іншого – організовувала переведення соцвиплат винятково в рублях країни-агресора.

Також колаборантка змушувала місцевих жителів оформлювати громадянство країни-агресора, а у разі відмови – погрожувала скасуванням будь-яких соціальних нарахувань.

Найбільше від злочинних дій фігурантки потерпали самотні люди похилого віку, особи з інвалідністю та інші представники пільгової категорії населення.

Після звільнення Херсона зловмисниця залишилась у місті та «залягла на дно», змінивши місце проживання. Таким чином вона сподівалась уникнути правосуддя за вчинений злочин.

Втім, співробітники СБУ викрили фігурантку, встановили її місцеперебування і затримали.

Як встановило розслідування, до того як перейти на бік ворога, жінка працювала в одному з міських управлінь праці та соціального захисту населення.

У липні 2022 року російські загарбники запропонували їй увійти до лав місцевої окупаційної адміністрації рф, на що вона, зрадивши присязі посадової особи, одразу погодилась.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі вона перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмисниці загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Виправдовував тимчасову окупацію Донецька та Луганська: експослушник УПЦ (МП) отримав підозру

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next