Данія надасть Україні черговий пакет допомоги для відбудови Миколаєва на понад $21 мільйон

Данія надасть Україні черговий пакет допомоги для відбудови Миколаєва на понад $21 мільйон

Затвердження пакету допомоги відбулося під час четвертого засідання спеціального Наглядового комітету під співголовуванням міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова та міністра співробітництва та розвитку глобальної кліматичної політики Данії Дена Йоргенсена.

Про це повідомляє Мінінфраструктури.

За словами очільника Мінінфраструктури, Данія є одним із наших найбільш відданих партнерів у процесах відбудови. Навесні 2023 року країна взяла патронат над Миколаєвом та Миколаївською областю. З того часу вже досягнуто прогресу у відбудові міста — більшість проєктів попередніх пакетів допомоги або вже завершено, або вони успішно просуваються.

Також за підтримки данського уряду з листопада 2023 року запрацювали Офіс відновлення та розвитку Миколаївської області та Офіс відновлення та розвитку міської громади Миколаєва. Створено офіс посольства Данії у місті, який буде діяти як “форпост” посольства у місті та контактний пункт взаємодії із зацікавленими сторонами.

Я вдячний уряду Данії та особисто Дену Йоргенсену за стабільну позицію у підтримці України та Миколаєва окремо. Це зразкова співпраця держави, партнерів та місцевого самоврядування, — зазначив Олександр Кубраков.

Пакет містить зокрема такі проєкти:

  • В аграрному секторі, спрямований на розмінування сільськогосподарських угідь.
  • Надання когенераційних установок.
  • Реконструкція гуртожитку Миколаївського державного аграрного університету з протипожежної безпеки, що буде здійснюватися спільно з UNOPS Ukraine та All Ukraine.

Нагадаємо, Кабмін виділив ще 2,5 млрд грн на фортифікаційні споруди

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Миколаїв наш: ППО відбила атаки на місто Миколаїв наш: ППО відбила атаки на місто
 25 лютого в Генеральному штабі Збройних сил повідомили, що російські окупанти намагаються обійти Херсон та здійснити наступ на Миколаїв.
Loading...
Load next