Китай буде важко залучити до мирних переговорів України з рф - МЗС Швейцарії

Китай буде важко залучити до мирних переговорів України з рф - МЗС Швейцарії

Китай, який не бере участі у форумі в Давосі, буде важко залучити до мирних переговорів України з Росією, однак цього треба прагнути.

Про це заявив міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс на зустрічі радників з питань національної безпеки та політичних радників лідерів держав у Давосі, повідомляє SWI.

Один із журналістів запитав, що Кассіс думає про ступінь готовності РФ реально розпочати мирні переговори з Україною. У відповідь той зазначив, що домогтися цього буде «важко, але альтернативи немає, Росія також має бути частиною переговорів, її треба залучати у тій чи іншій формі, український план (Формула миру - ред.) є основою закінчення війни з Москвою. Щодня очікування веде до загибелі десятків мирних мешканців. Ми не маємо права чекати».

При цьому міністр закордонних справ Швейцарії з оптимізмом дивиться на майбутні консультації, наприклад, на майбутньому заході ВЕФ у Давосі.

Однак, як говорилося, метою цих переговорів має бути залучення Росії за стіл переговорів, - додав він.

За його словами, Швейцарія бере участь у численних проєктах в Україні, наприклад, в галузі гуманітарної допомоги та гуманітарного розмінування, і ця співпраця триватиме.

Міністр зазначив, що Росія зараз не виявляє інтересу до припинення вогню. Тому тим більш важливо, щоб країни як Глобального Півдня, так і Глобальної Півночі об'єдналися та працювали на благо миру.

Ми маємо бути готовими до майбутніх мирних переговорів (вже зараз), - сказав урядовець.

Кассіс ще раз наголосив, що дуже важливою є участь у мирних переговорах країн БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай та Південна Африка). На жаль, Китай не взяв участі у цьому заході, спонукати цю країну до участі (у мирному процесі) буде нелегко. Однак ця мета теж має бути досягнута, зауважив він.

Нагадаємо, OpenAI скасувала заборону на використання штучного інтелекту для військових цілей - ЗМІ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next