Енергоатом оцінює збитки від окупації ЗАЕС у понад 30 мільярдів гривень

Енергоатом оцінює збитки від окупації ЗАЕС у понад 30 мільярдів гривень

За попередньою оцінкою, збитки від окупації Запорізької атомної електростанції росіянами становлять 30 млрд грн, недоотримана вигода Енергоатома - понад 167 млрд грн.

Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом".

Збитки, нанесені тільки під час захоплення станції, – зруйновані й пошкоджені окупантами майно та інфраструктура – попередньо сягають щонайменше 30 млрд грн. Остаточну суму збитків можна буде встановити лише після звільнення ЗАЕС та реальної оцінки всієї заподіяної шкоди, - йдеться у повідомленні.

Крім того, недоотримана вигода Енергоатома через простій ЗАЕС у 2022 році оцінюється 55 млрд грн, у 2023-му – понад 112 млрд грн.

У компанії зазначили, що МАГАТЕ не контролює повною мірою ситуацію на станції, оскільки експертів не допускають до більшості її виробничих приміщень. Обладнання на ЗАЕС продовжує деградувати, а український персонал працює під постійним тиском нелегітимного керівництва та представників Росатома, страхом знущань і тортур.

Нагадаємо, Із Донеччини евакуювали ще чотирьох дітей і 39 дорослих

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - міністр Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - міністр
Він підкреслює, що на Запорізькій АЕС розповсюджується пожежа.
Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України
Хан заявляв, що почалося розслідування справи "можливих військових злочинів", скоєних Росією в Україні. Прокурор уточнив, що вже бачить ознаки військових злочинів та злочинів проти людяності.
Loading...
Load next