Ігор Гринкевич та його син отримали підозру в шахрайстві - Генпрокурор

Ігор Гринкевич та його син отримали підозру в шахрайстві - Генпрокурор

Прокуратура і Державне бюро розслідувань повідомили про підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, його сину Роману та ще трьом людям у шахрайстві через постачання неякісного одягу для ЗСУ. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Її учасники уклали договори із Міністерством оборони України на постачання неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України. Згідно з проведеними експертизами, державі в особі Міноборони завдано шкоду на суму понад 934 млн грн, — зазначено у повідомленні Офісу генпрокурора без зазначення імен підозрюваних.

Також зазначають, що підозру оголосили п’ятьом учасникам злочинної організації — бенефіціару трьох підприємств, директорам та представнику цих підприємств. Тим часом ДБР уточнило, що йдеться саме про львівського бізнесмена. З його повідомлення випливає, що йдеться саме про Гринкевича.

Компанії львівського бізнесмена уклали 23 договори на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн. Під час слідства було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони України, — сказано в повідомленні ДБР.

Раніше аналогічну інформацію слідство публікувало, коли йшлося про спробу Ігоря Гринкевича дати хабар заступнику начальника Головного слідчого управління ДБР.

Нагадаємо, США не вийдуть з НАТО незалежно від позиції Трампа

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа
Генеральна прокуратура Італії та сім’я фотографа Андреа Роккеллі подали касаційні скарги на рішення італійського Апеляційного суду щодо нацгвардійця Віталія Марківа. Його звинувачували в причетності до загибелі Роккеллі на Донбасі у 2014 році.
Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту
В Офісі генпрокурора заявили, що провели процесуальні дії з підозрюваним депутатом Віктором Медведчуком та вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня
Печерський районний суд Києва залишив під вартою колишнього народного депутата Семена Семенченка до 24 травня. Його підозрюють у створенні незаконного збройного формування - приватної військової компанії.
Loading...
Load next