У Фінляндії через масштабний страйк зупиниться виробництво боєприпасів

У Фінляндії через масштабний страйк зупиниться виробництво боєприпасів

У Фінляндії багато профспілок оголосили про наміри провести страйк проти запланованих урядом скорочень і змін умов праці.

Про це повідомляє Yle.

Зокрема, у четвер Індустріальна профспілка заявила, що почне дводенний страйк з 1 по 2 лютого. У страйках беруть участь 60 000 робітників і 700 підприємств.

Страйк торкнеться заводів Nammo, що виробляють боєприпаси у Фінляндії та Україні. Раніше вони не брали участі в акціях протесту.

Дводенний страйк зупинить виробництво боєприпасів на трьох заводах компанії, а також на заводі з виробництва пороху в Лапуа, Састамала і Віхтавуорі.

Крім того, про наміри страйкувати заявила профспілка працівників публічного сектору і сфери соціального забезпечення JHL. Внаслідок цього обслуговування припиниться майже у всіх фінських аеропортах. У страйку беруть участь співробітники Finavia і Airpro.

У політичних акціях протесту проти запланованих реформ також візьмуть участь, зокрема, Авіаційна профспілка (IAU) і Профспілка працівників автотранспорту (AKT). Страйки можуть зупинити авіасполучення, огляд та обробку багажу.

Також Профспілка PAM проведе масштабну добову акцію протесту 1 лютого, внаслідок якої більшість продуктових магазинів можуть бути закриті. Страйк торкнеться десятків тисяч співробітників і охопить, серед іншого, всі найбільші роздрібні мережі, а також готелі, ресторани, вокзали та клінінгові компанії.

Крім того, страйки на початку лютого призведуть до закриття дитячих садків.

Нагадаємо, Росіяни знову замінували буферну зону Запорізької АЕС

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next