Якщо Конгрес не ухвалить допомогу Україні, РФ виграє війну за кілька тижнів – Білий дім

Якщо Конгрес не ухвалить допомогу Україні, РФ виграє війну за кілька тижнів – Білий дім

Радник Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван та директор розвідки Авріл Хейнс заявили, що у випадку, якщо Конгрес не виділить Україні додаткову допомогу, Росія може виграти війну за лічені тижні – у найкращому разі місяці.

Про це повідомляє NBC News.

За їхніми словами, Україна вичерпає певні можливості протиповітряної оборони та артилерії “в найближчі тижні”. Окрім того, Салліван наголосив, що становище України протягом року стане ще важчим.

Відомо, що посадовці Білого дому “дедалі більше стривожені перспективою того, що Байден не зможе виконати свою обіцянку бути поруч із Києвом стільки, скільки потрібно”.

Водночас представники Білого дому заявили конгресменам, що відсутність допомоги Україні “може спонукати інші країни, які покладаються на США, включаючи Японію та Південну Корею, переосмислити свої альянси”.

Двопартійна група лідерів Конгресу на зустрічі погодилася, що надання допомоги Україні є пріоритетом національної безпеки, але визнала, що існують розбіжності щодо того, як діяти законодавчо, – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, Україна стабільно проходить опалювальний сезон, дефіциту в енергосистемі немає - Міненерго

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
Loading...
Load next