У Німеччині з’явиться нова партія: орієнтуються на правий електорат

У Німеччині з’явиться нова партія: орієнтуються на правий електорат

У Німеччині в опозиційній ХДС стався розкол: частина партійців з групи WerteUnion (Союз цінностей), яка орієнтується на правих виборців, проголосувала за вихід і створення нової партії.

Про це йдеться у публікації Euractiv.

Це відбулось на тлі загострення боротьби за правих виборців у Німеччині та все більшого суспільного гніву через зростання правого екстремізму.

Члени WerteUnion проголосували в суботу за розрив зв'язків з ХДС і доручили лідеру групи та скандально відомому колишньому голові внутрішньої секретної служби Гансу-Георгу Маасену створити однойменну партію.

Члени (WerteUnion) переважною більшістю проголосували за створення партії з такою ж назвою, – заявив Маасен.

Нова партія підтримуватиме консервативну політику і допоможе здійснити "політичний поворот" у Німеччині, сказав Маасен в інтерв'ю агентству DPA невдовзі після того, як оприлюднив свої плани.

WerteUnion була заснована у 2017 році як неофіційна підгрупа правоцентристського ХДС членами, незадоволеними центристською політикою колишньої канцлерки ХДС Ангели Меркель.

Праві партії по всій Європі в останні місяці набирають популярності в опитуваннях громадської думки, що викликає запеклу боротьбу за підтримку правого електорату.

Нагадаємо, Дрони під Санкт-Петербургом: один із заводів зупинив роботу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next