Кулеба закликав Євросоюз конфіскувати активи РФ

Кулеба закликав Євросоюз конфіскувати активи РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Євросоюз надати Україні більше зброї, конфіскувати активи РФ і закрити шляхи обходу санкцій. 

Про це він заявив під час виступу на першій у цьому році Раді міністрів закордонних справ ЄС 22 січня, повідомляє сайт МЗС.

Всі заблоковані російські активи мають бути використані для компенсації наслідків російської агресії, оборони та відновлення України. Шляхи втілення цього рішення можуть та мають бути знайдені ЄС спільно з "Групою семи". Для цього є всі міжнародно-правові підстави. Росія визнана агресором у низці резолюцій Генасамблеї ООН, а отже несе відповідальність за компенсацію завданої шкоди. Немає більш справедливого рішення, ніж зробити це із використанням заморожених російських активів, - сказав Кулеба.

Він зазначив, що Україна розраховує на швидкі кроки вже у першій половині 2024 року задля практичного відкриття переговорів про вступ до ЄС, зокрема схвалення переговорної рамки та проведення першої міжурядової конференції, а також закликає ЄС збільшити постачання зброї, затвердити довгострокову програму підтримки, конфіскувати активи РФ і перервати постачання до росії критичних компонентів.

Кулеба також звернув увагу міністрів країн ЄС на ескалацію повітряного терору росії та закликав їх збільшити та прискорити військову підтримку нашої держави.

Зміцнення ППО залишається пріоритетом. "Патріоти", "NASAMS", IRIS-T та SAMP-T - це абревіатури, які рятують цілі міста та тисячі людських життів. Закликаю також прискорити постачання артилерійських снарядів, дронів усіх типів і далекобійних ракет із радіусом у 300+ кілометрів. Чим більше снарядів, тим менші втрати; чим довший радіус, тим коротшою буде війна, - заявив очільник українського МЗС.

Нагадаємо, Дрони під Санкт-Петербургом: один із заводів зупинив роботу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next