Чехія пропонує обмежити пересування дипломатів рф по ЄС

Чехія пропонує обмежити пересування дипломатів рф по ЄС

Прага виступила з пропозицією обмежити пересування російських дипломатів у межах Шенгенської зони. 

Про це повідомляють Чеські новини з посиланням на міністра закордонних справ Чехії Яна Ліпавського.

Зокрема, таку вимогу пропонується внести у 13-й пакет санкцій проти Росії, який готує Євросоюз. Але не зрозуміло, про яке саме обмеження мова — заборону виїжджати з країни перебування в інші європейські держави чи взагалі заборону на перебування в ЄС.

Уся увага зараз прикута до позачергової Європейської ради, що відбудеться 1 лютого і на якій вирішуватиметься питання щодо макрофінансової допомоги для України, — заявив Ліпавський.

Він зазначив, що в контексті України Європейському Союзу також важливо зосередитися на спільній стратегії щодо Росії.

Це давні дебати, які не вітаються тут, у ЄС, але я думаю, що якщо ми вступаємо в третій рік російської війни, то маємо бути спроможними поставити деякі запитання, — сказав він.

Раніше дружня Україні Чехія відреагувала на чергову ракетну атаку фашистської Росії по Україні. Глава МЗС Ян Ліпавський 2 січня звинуватив РФ у лицемірстві, А також заявив, що підтримка України не припиниться.

Лицемірна Росія. Вона звинувачує інших у геноциді, а сама знову бомбить цивільні об’єкти в Україні та вбиває невинних, – зазначив міністр у своєму Twitter (Х).

За його словами, Росія хоче, «щоб ми втомилися від війни і махнули рукою на українців».  Але, запевнив Ліпавський, цього не станеться «ні цього року, ні будь-коли».

Нагадаємо, В Маріуполі побував глава Чечні Кадиров ‒ Андрющенко

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next