У НАТО підписали контракт на постачання понад 200 тисяч 155-мм артснарядів

У НАТО підписали контракт на постачання понад 200 тисяч 155-мм артснарядів

У НАТО підписали контракт на постачання 155-мм артилерійських боєприпасів на суму 1,1 млрд євро, причому частина снарядів буде поставлена в Україну.

Про це повідомляє Reuters.

Війна в Україні перетворилася на битву за боєприпаси, – заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після церемонії підписання угоди в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі.

Північноатлантичний альянс уклав угоду від імені кількох союзників, які або передадуть снаряди Україні, або використають їх для поповнення власних виснажених запасів. Оптові закупівлі гарантують нижчі ціни.

За контрактом, ймовірно, буде закуплено близько 220 тис. артилерійських боєприпасів, а перші поставки очікуються наприкінці 2025 року, – наголосив агентству Reuters представник НАТО.

Також одне джерео додало, що боєприпаси постачатимуться французькою компанією Nexter і німецькою Junghans.

Нагадаємо, Окупанти ранковими обстрілами пошкодили електромережі у двох областях - Укренерго

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх
За словами Єнса Столтенберга, можна очікувати нові наступальні дії.
На Донеччині здетонував склад боєприпасів: бойовики "ДНР" звинувачують ЗСУ На Донеччині здетонував склад боєприпасів: бойовики "ДНР" звинувачують ЗСУ
Бойовики "ДНР" заявили про обстріл тимчасово окупованого міста Ясинувата Донецької області. У результаті удару, який нібито було нанесено вранці 21 вересня, пошкодження зафіксовані у двох навчальних закладах.
Loading...
Load next