Німеччина внесла до Фонду підтримки енергетики України €225 млн

Німеччина внесла до Фонду підтримки енергетики України €225 млн

Заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук повідомила, що загальний внесок Німеччини до Фонду підтримки енергетики України є найбільшим і наразі становить 225 млн євро.

Заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук провела зустріч з делегацією представників Бундестагу ФРН, пише Міненерго.

Світлана Гринчук подякувала Німеччині за підтримку українського енергосектору і особливо наголосила на значенні внеску ФРН до Фонду підтримки енергетики України, створеного за спільної ініціативи міністра енергетики України Германа Галущенка і єврокомісарки Кадрі Сімсон.

На сьогодні завдяки нашим іноземним та міжнародним партнерам, які стали спонсорами Фонду, сума зобов’язань щодо грантових внесків зросла вже до понад 400 млн євро. Ми дуже цінуємо те, що загальний внесок Німеччини є найбільшим за весь час функціонування Фонду і наразі становить 225 млн євро. За відповідні кошти здійснюються закупівлі енергетичного обладнання для потреб українських енергокомпаній, щоб проводити ремонтні й відновлювальні роботи на енергетичних об’єктах, які постраждали від російських атак, – зазначила заступниця міністра.

Крім того, з початку повномасштабної військової агресії РФ з Німеччини до України надійшло 89 вантажів із гуманітарною допомогою для енергосектору загальною вагою понад 1192 тонни.

Світлана Гринчук ознайомила гостей з результатами ремонтної кампанії на енергооб’єктах, яка стала наймасштабнішою за всю історію України. А також розповіла про заходи з посилення захисту енергетичної інфраструктури, які дозволяють забезпечувати стабільну роботу енергосистеми протягом нинішнього опалювального сезону.

Сторони обговорили потреби українського енергосектору для відновлення із врахуванням завдань зеленого переходу і кліматичних цілей, а також перспективи розвитку відновлюваної енергетики. Світлана Гринчук наголосила, що відповідні завдання закріплено в енергетичній стратегії, де Україна ставить собі амбітне завдання стати хабом “зеленої” енергетики у Європі.

Депутати Бундестагу під час зустрічі запевнили, що готові й надалі підтримувати Україну і її енергетичний сектор та зацікавлені в отриманні максимально актуальної інформації про потрібну допомогу.

Нагадаємо, СБУ спіймала колаборантку: агітувала голосувати за приєднання Херсонщини до рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У США повідомляють, що Україна заздалегідь знала про деталі угоди "Північного потоку-2" У США повідомляють, що Україна заздалегідь знала про деталі угоди "Північного потоку-2"
Сполучені Штати заявляють, що провели більше десятка консультацій з українським урядом, де всі чітко ознайомилися з деталями угоди задовго до її укладання.
На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол
Громадянин Румунії скоїв вбивство у Німеччині та намагався уникнути покарання через, що і знаходився у міжнародному розшуку.
Loading...
Load next