НАТО розпочало найбільші за останні десятиліття навчання

НАТО розпочало найбільші за останні десятиліття навчання

Найбільші за останні десятиліття військові навчання Північноатлантичного альянсу Steadfast Defender 24 (Непохитний захисник 24) розпочалися з виходом американського десантного корабля Gunston Hall з порту Норфолк для подальшого переходу через Атлантику.

Про це повідомляють на сайті Штабу Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі.

Навчання Steadfast Defender 24, найбільші навчання НАТО за останні десятиріччя, розпочались у середу, 24 січня 2024 року, коли десантний корабель ВМС США Gunston Hall (LSD 44) вийшов з порту Норфолк, штат Вірджинія (США), та після низки операцій розпочне свій транзит через Атлантику, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вихід USS Gunston Hall знаменує собою перше тактичне переміщення в рамках навчань Steadfast Defender 24. Корабель канадського військово-морського флоту Charlottetown вирушить з Галіфакса, Нова Шотландія, Канада, до Європи пізніше.

Альянс продемонструє свою здатність посилювати євроатлантичний регіон за допомогою трансатлантичного перекидання сил з Північної Америки. Steadfast Defender 24 стане наочною демонстрацією нашої єдності, сили і рішучості захищати один одного, наші цінності і міжнародний порядок, заснований на правилах, - заявив Верховний головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі.

Зазначається, що навчання Steadfast Defender 24 відбуватимуться в кількох місцях, а пов'язані з ними заходи триватимуть до 31 травня 2024 року. Це будуть перші широкомасштабні навчання НАТО, на яких будуть застосовані нові оборонні плани.

Вони продемонструють, що НАТО може проводити і підтримувати складні багатопрофільні операції протягом кількох місяців, за тисячі кілометрів, від Крайньої Півночі до Центральної і Східної Європи і за будь-яких умов, - заявили у Штабі Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі.

Нагадаємо, Естонія приєдналася до операції "Інтерфлекс" з підготовки українських військових

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next