Міністр оборони ФРН пообіцяв Україні системи ППО, танки, спецтехніку та боєприпаси

Міністр оборони ФРН пообіцяв Україні системи ППО, танки, спецтехніку та боєприпаси

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час 18-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України (формат Ramstein) оголосив плани його країни щодо постачання Україні озброєнь у 2024 році.

Їх перелік міститься на сайті Міністерства.

У переліку - системи ППО IRIS-T SLM Infra Red Imaging System Tail Surface Launched Medium Range; зенітні танки типу Gepard; більше 80 основних бойових танків Leopard 1 A5; додаткові артилерійські системи з боєприпасами у кількості понад 230 тис.; бронетранспортери, інженерні танки та танки-мостоукладники; 450 захищених автомобілів, а також системи розмінування, дрони, радіолокаційні системи, системи розвідки тощо.

Також цього року Бундесвер планує навчити ще 10 тисяч українських військових на своїх полігонах.

Новинкою буде поставка 6 багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41з запчастинами вже з другого кварталу 2024 року та підготовка до того часу пілотів.

Пріоритетом номер один Пісторіус, який, за його словами, «був шокований серйозністю авіаударів Росії по Україні з початку року», назвав протиповітряну оборону.

Він поінформував, що з початку війни Німеччина поставила Україні системи ППО на загальну суму понад 2,2 млрд євро. Крім того, федеральний уряд разом із Францією взяв на себе відповідальність за створення нової коаліції можливостей у цій сфері. У цьому контексті міністр нагадав про координаційну конференцію в Берліні в грудні минулого року, яку спільно ініціювали Німеччина та Франція, за участю понад 20 партнерів і союзників, зокрема, Бельгії, Данії, Естонії, Великій Британії, Нідерландам, Норвегії, Польщі та Іспанії.

На додаток до своєї лідерської ролі в галузі протиповітряній обороні, Німеччина також бере участь в інших коаліціях у сфері можливостей. Це артилерія, морська безпека, розмінування, інформаційні технології та бойові броньовані машини. Також планується участь у коаліції з безпілотників.

Міністр нагадав, що в грудні Німеччина надала ще одну системи Patriot Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target з 56 керованими ракетами.

Пісторіус також зауважив, що останніми тижнями майже щодня через логістичний хаб у Польщі в Україну курсують транспорти з Німеччини.

Загалом з початку повномасштабної війни військові поставки з Німеччини склали близько 6 мільярдів євро, поінформував політик. Попередні зобов’язання становлять близько п’яти мільярдів євро до 2028 року. У 2024 році кошти на подальшу військову підтримку України збільшаться майже вдвічі – приблизно до 7,5 мільярдів євро.

Нагадаємо, Євросоюз та Литва виділили €15,5 мільйона на шкільні бомбосховища в Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти намагалися прорвати кордон з Білорусі - залучали танки й бронетранспортери Окупанти намагалися прорвати кордон з Білорусі - залучали танки й бронетранспортери
Російські окупанти намагалися прорватися через кордон зі сторони Білорусі. Перетнути державний кордон бойовики намагалися через напрямок Рудня - Виступовичі.
Повітряні сили України посили систему ППО на північному напрямку (фото) Повітряні сили України посили систему ППО на північному напрямку (фото)
Підрозділи радіотехнічних та зенітних ракетних військ суттєво посилили систему радіолокаційної розвідки та зенітного ракетного прикриття у Чернігівській області.
Loading...
Load next