65 полонених зі списку РФ справді планували повернути в межах обімну – Координаційний штаб

65 полонених зі списку РФ справді планували повернути в межах обімну – Координаційний штаб

В Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими провели зустріч з рідним та близькими українських військовополонених, головною темою якої була ситуація з падінням літака Іл-76 в Бєлгородській області РФ.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Начальник ГУР МОУ Кирило Буданов наголосив, що наразі відсутня точна інформація щодо того, хто насправді перебував на борту літака.

Ми збираємо та ретельно аналізуємо всю наявну інформацію з цього приводу з дуже багатьох джерел. Наразі відсутні відомості, які б вказували на те, що в тому літаку могла перебувати така кількість людей. Водночас версія російської пропаганди про те, що вказаний Іл-76М міг перевозити 65 українських військовополонених на обмін досі викликає багато запитань, – зазначив Буданов.

Перший заступник голови СБУ Сергій Андрущенко додав, що дії Росії свідчать про те, що вони намагаються приховати справжні причини падіння літака.

Росія відразу заявила, що не допустить міжнародних експертів до розслідування катастрофи Іл-76М. Проте Україна буде задіювати всі інструменти, аби зʼясувати істинні причини того, що сталося, так і те, хто або що насправді перевозилося в тому літаку, – зазначив він.

Секретар координаційного штабу Дмитро Усов прокоментував опублікований у РФ список військовополонених, які нібито перебували на борту літака й зазначив, що 65 військових з цього списку дійсно планували повернути в Україну в межах обміну 24 січня.

Представники Координаційного штабу наголосили, що як тільки уповноважені органи отримають точну інформацію щодо ситуації, то одразу проінформують родини військовополонених про долю їхніх рідних.

Нагадаємо, Росія виступає проти створення міжнародної комісії зі встановлення причин падіння Іл-76 - Юсов

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу
Такий випадок не є поодиноким.
ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників
Раніше у березні ОБСЄ заявило, що їм вдалось евакуювати з України майже 500 членів міжнародної місії.
Loading...
Load next