Італія надала фінансування для закупівлі двох машин механізованого розмінування

Італія надала фінансування для закупівлі двох машин механізованого розмінування

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів про результати офіційного візиту посла Італійської Республіки П’єра Франческо Дзадзо.

Про це повідомляє Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Очільник МВС повідомив, що Італія надала фінансування для закупівлі двох машин механізованого розмінування. Під час зустрічі обговорено низку важливих питань, серед яких – надання Україні гуманітарної та військової допомоги.

Дякую уряду Італії, італійському народові за ту підтримку упродовж двох років, яка надається нашій країні. Зокрема, дуже велика допомога надходить у сфері цивільного захисту, – зазначив міністр внутрішніх справ України.

Очільник МВС та посол Італійської Республіки в Україні обговорили співпрацю країн у сфері лікування і реабілітації наших військовослужбовців та проєкти, що стосуються безпекової ситуації в Україні.

Ми зацікавлені у допомозі Європи, країн “Групи Семи”, безпосередньо Італії щодо побудови безпечного простору в Україні. Це і система відеоспостереження, і система розкриття злочинів – кримінальний аналіз, робота оперативних служб тощо, – додав Клименко.

Окремий акцент – на гуманітарному розмінуванні. Італія активно долучається до цього процесу. Зокрема, надала фінансування для закупівлі двох машин механізованого розмінування саперним підрозділам ДСНС.

Договір укладено, чекаємо постачання, – резюмував Ігор Клименко.

Своєю чергою, посол Італійської Республіки П’єр Франческо Дзадзо запевнив, що питання підтримки України у всіх сферах залишається пріоритетним.

Ми б хотіли запевнити, що Україна буде одним із пріоритетів під час головування Італії у “Групі Семи”. Ми будемо продовжувати надавати підтримку на усіх рівнях – політичному, економічному, фінансовому, військовому та гуманітарному, – запевнив П’єр Франческо Дзадзо.

Нагадаємо, Швейцарія долучилася до 12 пакету санкцій ЄС проти Росії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Італійська допомога Україні (відео) Італійська допомога Україні (відео)
Небайдужі італійці приносять чимало ліків, харчі тривалого зберігання, підгузки для малечі та засоби гігієни.
Loading...
Load next