Уряд Північної Ірландії вперше очолила націоналістка

Уряд Північної Ірландії вперше очолила націоналістка

Парламент Північної Ірландії вперше призначив ірландську націоналістку, представницю партії «Шинн Фейн», першим міністром.

Про це повідомляє агенція Reuters.

У суботу парламент Північної Ірландії вперше призначив ірландську націоналістку першим міністром, що стало історичною віхою в цій державі, - йдеться у повідомленні.

Партія «Шинн Фейн», що виступає за об’єднання з Ірландією, висунула кандидатуру Мішель О’Ніл на посаду першого міністра, оскільки отримала найбільшу кількість місць на парламентських виборах у травні 2022 року.

Це призначення відбулося після того, як пробританська партія суперник «Шинн Фейн» - Демократична юніоністська партія (ДЮП), формально припинила дворічний бойкот коаліційного уряду. Це сталось після того, як цього тижня вона уклала угоду з британським урядом щодо пом'якшення торговельних суперечностей.

Це історичний день, що знаменує собою новий світанок. Я буду служити всім однаково та буду першим міністром для усіх, - сказала 47-річна О'Ніл у своїй промові під час вступу на посаду.

Британський міністр у справах регіону Кріс Хітон-Гарріс заявив, що відновлення уряду стало «чудовим днем для Північної Ірландії».

Нагадаємо, Норвегія надасть США доступ до вісьмох військових об’єктів на території країни

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next