Британський авіаносець скасував участь у навчаннях НАТО через несправність

Британський авіаносець скасував участь у навчаннях НАТО через несправність

Вихід авіаносця Королівського військово-морського флоту Британії HMS Queen Elizabeth для участі у найбільших навчаннях НАТО з часів Холодної війни був скасований в останню хвилину після виявлення проблеми з гвинтовим валом.

Про це повідомляє The Telegraph.

Відправлення авіаносця Королівського флоту HMS Queen Elizabeth для участі у найбільших навчаннях НАТО з часів Холодної війни було скасовано в останню хвилину після того, як під час останніх перевірок було виявлено проблему з гвинтовим валом, - йдеться у повідомленні.

Проблема сталася через 18 місяців після того, як подібний корабель HMS Prince of Wales вийшов з ладу біля острова Вайт через аналогічну несправність з муфтою на правому гвинті, що означало неможливість участі у навчаннях з ВМС США та затримку на дев'ять місяців у введенні судна в експлуатацію.

Найновіший з двох британських авіаносців вартістю 3 мільярди фунтів стерлінгів тепер буде готовий зайняти місце флагмана флоту на навчаннях НАТО, в яких, як планується, візьмуть участь понад 40 кораблів.

Рутинні перевірки перед виходом судна вчора виявили проблему з муфтою на правому гребному валу HMS Queen Elizabeth. Тому в неділю корабель не вийде у море, - сказав Командувач флоту Великої Британії віце-адмірал Ендрю Бернс.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 55 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next