Ексберкутівці з Дніпра відмовилися йди в бригаду «Лють»

Ексберкутівці з Дніпра відмовилися йди в бригаду «Лють»

Заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич заявив, що будуть з’ясовані всі обставини конфлікту у полку особливого призначення у Дніпрі, відеозапис якого оприлюднено у соцмережах.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Щодо відео, яке поширюється у соціальних мережах про полк особливого призначення у Дніпрі, – керівництвом Національної поліції будуть з’ясовані всі обставини та прийняті відповідні рішення, - зазначив Фацевич.

За його словами, поліцейські з першого дня повномасштабного вторгнення РФ стали на захист України. Спецпризначенці різних підрозділів з 2022 року вперше в історії української поліції стали повноцінними комбатантами, була створена штурмова бригада Нацполіції «Лють».

І натепер, наприкінці другого року повномасштабної агресії ворога, логічно, аби добровольчі батальйони та окремі поліцейські, які можуть і вміють професійно боронити Батьківщину, не були розосереджені для виконання бойових розпоряджень, а централізовано входили до складу бригади «Лють», - заявив він.

За словами заступника голови НПУ, окрім постійного набору до штурмової бригади відбувається реорганізація структурних підрозділів Нацполіції, щоб створити найбільш ефективну систему у складі Сил безпеки і оборони України.

Раніше у соцмережах з'явилося відео, нібито зняте під час наради правоохоронців з Дніпропетровщини, на якому працівники спецпідрозділів відмовляються переходити у штурмову бригаду Національної поліції «Лють». Як заявив один із них, вони готові воювати, але виключно у складі свого підрозділу.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 105 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next