Українські та естонські кіберфахівці домовилися про посилення співпраці

Українські та естонські кіберфахівці домовилися про посилення співпраці

Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України з метою визначення подальших напрямів спільної роботи у сфері кіберзахисту з офіційним візитом відвідала делегація кіберфахівців з Естонії.

Під час зустрічі активно обговорювалися перспективи посилення взаємодії між Урядовою командою реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA та аналогічним підрозділом з Естонії – CERT-EE, повідомляє Держспецзв'язку. 

Ключове – забезпечити ефективний та максимально оперативний двосторонній обмін інформацією про кіберзагрози, результати дослідження кібератак, вразливості в захисті інформаційних систем, а також обмін досвідом реагування на дії російських хакерів.

Учасники зустрічі також обговорили подальшу реалізацію ініціатив у межах меморандуму про співпрацю з Департаментом державної інфосистеми (RIA), що відповідає за кібербезпеку Естонії.

Гості в ході візиту відвідали офіс CERT-UA і тренінговий центр, який діє на базі Кіберцентру UA30 і забезпечує проведення навчань для представників державних органів та об’єктів критичної інфраструктури на спеціальних тренажерах, які імітують кібератаки.

Посол з особливих доручень з питань кібердипломатії міністерства закордонних справ Естонської Республіки Танел Сепп наголосив на важливості взаємодії в межах Талліннського координаційного механізму.

Своєю чергою, заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій висловив вдячність естонським партнерам, які у цей надважкий час підтримують нашу країну та надають нам всебічну допомогу.

До складу естонської делегації увійшли: посол з особливих доручень з питань кібердипломатії МЗС Естонської Республіки Танел Сепп, аташе у кіберсфері Посольства Естонської Республіки в Україні Лаурі Лухт, заступник голови дипломатичної місії Естонської Республіки в Україні Вагур Соосаар та експерт Комп’ютерної групи реагування на надзвичайні ситуації Естонської Республіки CERT-EE Пааво Куїв.

Нагадаємо, У Мелітополі росіяни планують створити "Центр юнармійської підготовки", - Федоров

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Естонії українцю винесли вирок за вбивство співвітчизника В Естонії українцю винесли вирок за вбивство співвітчизника
В кінці березня в Естонії 35-річний українець в розпалі сварки вдарив ножем свого ровесника, який теж є громадянином України, внаслідок чого останній помер на місці від отриманих травм. Йому винесли вирок.
Loading...
Load next