Фермери Молдови заблокували КПП на кордоні з Румунією

Фермери Молдови заблокували КПП на кордоні з Румунією

Молдовська асоціація «Сила фермерів» оголосила у понеділок про проведення акцій протесту, вимагаючи від влади діалогу та надання фінансової допомоги. Протестувальники вже заблокували контрольно-пропускний пункт (КПП) Леушені-Албіца на кордоні з Румунією.

Про це повідомляє NewsMaker.

Прикордонна поліція Молдови заявила, що рух транспортних засобів заблокований.

Правоохоронці підтримують громадський порядок та відновлюють дорожній рух. Рекомендуємо скористатися альтернативними КПП: Скуляни, Костешти-Стинка чи Леова-Бумбета, - йдеться у заяві прикордонної поліції.

Асоціація «Сила фермерів» оголосила, що проведе сьогодні п'ять акцій протесту по всій країні.

Ми вимагаємо від уряду та парламенту негайно розпочати ефективний діалог із протестуючими фермерами та надати термінову фінансову допомогу - не менше 400 млн леїв на компенсації дрібним та середнім фермерам, які найбільше постраждали від кризи останніх двох років, — закликали в організації.

Зазначається, що фермери із Резинського району заблокують трасу Оргіїв-Резина біля села Бушеука. У Фалештському районі фермери збираються на об'їзній трасі навколо міста Фалешти, а у Теленештському - на перетині трас Кишинів-Бєльці та Кишинів-Сороки. У Криулянському районі протест пройде біля внутрішнього митного посту на трасі Кишинів-Дубоссари.

Нагадаємо, РФ хоче залучити до участі у бойових діях в Україні строковиків - ЦНС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next