У 13-му пакеті санкцій ЄС проти Росії є імена білорусів, причетних до викрадання українських дітей

У 13-му пакеті санкцій ЄС проти Росії є імена білорусів, причетних до викрадання українських дітей

У новому, 13-му пакеті санкцій Європейського Союзу проти Росії містяться імена чотирьох громадян Білорусі, причетних до викрадання українських дітей із тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє EUobserver із посиланням на проєкт санкцій.

У новому проєкті санкційного списку ЄС згадується муніципальний голова Вітебської області Білорусі Дмитрій Демідов, причетний до насильницької депортації українських дітей до Білорусі та їх подальшого незаконного усиновлення російськими та білоруськими сім'ями.

Також ЄС планує накласти санкції на Дмитрія Шевцова – колишнього голову Білоруського Червоного Хреста, який публічно зізнався, що організація допомагає викрадати дітей з українських окупованих територій.

Серед інших білорусів у проєкті санкцій – Алексєй Талай і Ольга Волкова, які заснували причетні до викраження дітей громадські організації. Ці організації також пропонується додати до чорного списку ЄС,  ‒ заявили у EUobserver.

Також у документі вказане ім’я росіянки Інни Варламової – дружини лідера провладної російської партії "Справедлива Росія" Сергєя Міронова, які незаконно усиновили двох малолітніх дітей з України.

Нагадаємо, Зеленський провів нараду щодо зброї проти розвідувальних БпЛА РФ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Звернення Байдена: пакет санкцій проти Росії, зупинка Північного потоку-2 та додаткові війська НАТО — головні тези Звернення Байдена: пакет санкцій проти Росії, зупинка Північного потоку-2 та додаткові війська НАТО — головні тези
За словами Байдена, США продовжить надавати військову допомогу Україні, а також розмістить додаткові війська в Литві та Латвії. США буде захищати кожен клаптик землі країн НАТО
Лідери ЄС заявили, що білорусь разом із росією несе повну відповідальність за агресивну війну проти України Лідери ЄС заявили, що білорусь разом із росією несе повну відповідальність за агресивну війну проти України
З території Білорусі систематично завдають ракетних ударів по військових та цивільних об'єктах в Україні.
Loading...
Load next