Канада зняла санкції із чотирьох росіян - Politico

Канада зняла санкції із чотирьох росіян - Politico

Уряд Канади зняв обмежувальні заходи із чотирьох росіян, які потрапили у санкційний перелік після російського вторгнення до України.

Про це повідомляє Politico із посиланням на урядові документи.

Зазначається, що санкції було знято з дружини російського мільярдера Михайла Фрідмана Ольги Айзіман, колишніх заступників глави правління “Сбербанка” Олександра Буріка ти Сергія Мальцева, а також члена Ради директорів “Газпрому” Олександра Душка.

Уряд ніколи не пояснює, чому знімає із когось санкції, окрім того, що ця особа більше не відповідає критеріям, - заявили в Politico.

Видання додає, що Айзіман, яка проживає у Монако, минулого року подала позов до федерального суду Канади, вимагаючи від уряду прибрати її ім’я із санкційного списку. Осінню 2022-го року з неї зняли санкції ЄС та Велика Британія.

Її діти Лора та Катя Фрідман наразі оспорюють санкції проти себе у федеральному суді, - додає Politico.

Водночас видання додає, що Душков, Мальцев та Буріко не позивалися до Канади з вимогами скасувати санкції. За підрахунками Politico, протягом минулих двох років Канада скасувала санкції проти дев’яти осіб, причетних до російського вторгнення.

Оттава запровадила понад 2200 санкцій з часу початку війни, тож дев’ять осіб, які були прибрані з переліку, становлять статистичну похибку, - підсумовується у матеріалі.

Нагадаємо, У Польщі створять навчально-тренувальний центр Україна-НАТО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next