Повномасштабна війна вже коштувала рф понад $200 млрд - Пентагон

Повномасштабна війна вже коштувала рф понад $200 млрд - Пентагон

Росія, ймовірно, вже витратила до 211 мільярдів доларів на оснащення, розгортання та утримання своїх військ для повномасштабної проти України, зазначив високопосадовець оборони США.

Також РФ втратила понад $10 млрд через скасовані або відкладені продажі озброєнь, пише Reuters.

У цілому, повномасштабне вторгнення в Україну коштувало росіянам $1,3 трлн з урахуванням втраченого економічного зростання країни, яке очікувалося до 2026 року, зазначили в Пентагоні.

Також посадовець Пентагону оцінив втрати російської армії. За його даними, втрати Росії вбитими та пораненими досягли 315 тисяч осіб. Це близько 87% особового складу, який мало міноборони РФ до початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

Детальні витрати Росії на її майже дворічне вторгнення з’являються, коли адміністрація президента Джо Байдена намагається підштовхнути Палату представників США прийняти пакет збройової допомоги для України, Ізраїлю та Тайваню вартістю у 95 мільярдів доларів.

Зауважимо, у листопаді 2023 року британська розвідка заявила, що економіка РФ ризикує “перегрітися” через інфляцію та війну в Україні.

Також аналітики Віденського інституту міжнародних економічних досліджень наголосили, що російська економіка, що підігрівається бумом у військовій промисловості, більше не зможе продовжувати стрімке зростання.

Згідно зі звітом WIIW, станом на сьогодні економіка РФ “працює на межі своїх можливостей і демонструє все більші ознаки перегріву”.

Фахівці WIIW акцентують, що у 2023 році російська економіка зросла на 3,5%, проте, цього року економічне зростання в РФ становитиме лише 1,5%. Також аналітики послалися на високу інфляцію та підвищення ключових процентних ставок ЦБ РФ до 16%.

Нагадаємо, Японія передала Україні майже $50 млн грантових коштів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com 

Читайте також
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Loading...
Load next