На Київщині відновили вже 198 закладів освіти

На Київщині відновили вже 198 закладів освіти

У Київській області вже відновили 198 закладів освіти, які були зруйновані та пошкоджені внаслідок повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомила Київська обласна військова адміністрація.

Втрати освіти Київщини через повномасштабне вторгнення чималі – зруйновано та пошкоджено 244 школи, садочки, заклади позашкільної та профтехосвіти. Наразі вже відновили повністю або частково – 198 об'єктів. Серед них 122 школи та 71 садочок, - зазначив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

За його словами, планується відновити ще 15 дитячих садків, у девʼяти з них уже ведуться роботи, зокрема в Бучанській, Ірпінській, Бородянській, Броварській та інших громадах.

Крім того, триває відновлення шкіл. У Баришівській, Великодимерській, Гостомельській, Макарівській, Калитянській, Бучанській, Білогородській, Гатненській, Вишневій, Дмитрівській, Боярській, Іванківській громадах заплановано відбудувати 28 закладів освіти.

Для безпеки дітей облаштовуємо укриття. Наразі будуємо їх у 18 школах та дитячих садках. У 26 закладах освіти тривають ремонти сховищ, - додав Кравченко.

Як зауважив очільник ОВА, на більшості обʼєктів готовність становить понад 80%. Модульні укриття встановили у 14 закладах освіти, ще у шести закладах освіти такі укриття встановлять найближчим часом. За його словами, загалом у школах та садках на сьогодні облаштовано понад 1,2 тис. укриттів

Фінансування робіт проводиться за рахунок бюджетів різних рівнів, коштів європейських донорів та благодійних організацій.

Нагадаємо, Росіяни зруйнували два будинки, ще понад 130 - пошкоджені під час обстрілу Краматорська

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас» Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас»
Співробітники Служби безпеки України викрили протиправну діяльність громадянки України, яка підозрюється у розкраданні коштів з рахунків «Благодійного фонду батальйону «Донбас». Слідством встановлено, що жінка мала доступ до карткового рахунку фонду.
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Loading...
Load next