ЗС РФ поновили застосування отруйних речовин

ЗС РФ поновили застосування отруйних речовин

В операційній зоні ОСУВ “Таврія” російські війська за минулу добу скоротили активність авіації — завдали лише 2 авіаудари, але провели 42 бойових зіткнення та вчинили 1040 артобстрілів.

Про це заявив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” генерал Олександр Тарнавський.

За його словами, на Запорізькому напрямку і в Донецькій області росіяни поновили застосування отруйних речовин: загалом зафіксовано чотири скиди гранат із хімічною речовиною сльозогінно-задушливої дії.

На Авдіївському напрямку ворог знову вчиняє спроби наступальних дій малими штурмовими групами — тут українські війська відбили 9 атак біля Ласточкиного, Сєверного, Первомайського та Невельського.

На Мар’їнському напрямку оборонці продовжують стримувати армію РФ неподалік Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки – відбили 21 атаку. На Новопавлівському напрямку росіяни 1 раз намагався йти наступ в районі населеного пункту Старомайорське.

Водночас, як повідомив Тарнавський, на Запорізькому напрямку суттєвих змін не відбулося — ЗСУ відбили 11 ворожих атак біля Малинівки та Роботиного.

Ситуація залишається контрольованою, українські воїни стійко тримають оборону та активними діями нищать ворога. Так, загальні втрати росіян минулої доби склали: в живій силі — 644 особи, в озброєнні та військовій техніці — 47 одиниць, не враховуючи БПЛА. Зокрема, це 2 танки, 29 ББМ, 8 артсистем, 8 автомобілів. Нейтралізовано або знищено 272 БПЛА різних типів. Також Сили оборони України знищили 2 склади боєприпасів, 1 склад пально-мастильних матеріалів та ще 1 важливий об’єкт противника, – резюмував командувач ОСУВ “Таврія”.

Нагадаємо, Хотів стати "вагнерівцем": СБУ затримала ворожого інформатора

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next