Сили оборони заперечили заяву рф про «зачистку» Кринок на лівобережжі Херсонщини

Сили оборони заперечили заяву рф про «зачистку» Кринок на лівобережжі Херсонщини

Сили оборони півдня наголосили, що російські війська, не маючи успіху у штурмових діях на лівобережжі Херсонщини, вдалися до маніпуляцій та фальсифікації фактів, заявивши про “зачистку” Кринок.

Так, зазначається, що 20 лютого військово-політичне керівництво РФ заявило про зачищення плацдарму на лівому березі Дніпра, повідомляє ОК “Південь”.

Офіційно повідомляємо, що дана інформація не відповідає дійсності. Сил оборони півдня України продовжують утримувати зайняті позиції, завдаючи  значних втрат ворогу, — наголосили у повідомленні.

Зауважується, що здійснивши протягом дня єдину спробу штурму, через суттєві втрати, росіяни відійшли на заздалегідь підготовлені позиції. Звідти російські війська фальшиво звітують про знищення плацдарму, не маючи змоги виконати поставлене командуванням завдання, запевнили у Силах оборони півдня.

Раніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив російському президенту Володимиру Путіну, що селище Кринки на Херсонщині нібито “перейшло під контроль” російських військ.

У січня стало відомо, що росіяни зосередили свої сили на території Кринок, де намагаються вибити українських військових.

У цьому районі ЗСУ продовжують проводити активні операції щодо закріплення та розширення плацдарму, тоді як ворожі сили намагаються вибити ці підрозділи, зазначила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Там фактично вже немає жодного вцілілого будинку, працюють артзасоби однієї та іншої сторони. Крім того, ворог дуже потужно бомбардував цей регіон, — зазначила речниця.

Біля Кринок у Херсонській області зосереджено близько 10 тисяч російських військових.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 50 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Loading...
Load next