Купив і "переписав" на цивільну дружину нерухомість та елітний автопарк: СБУ викрила чиновника Міноборони

Купив і "переписав" на цивільну дружину нерухомість та елітний автопарк: СБУ викрила чиновника Міноборони

Служба безпеки за особистого сприяння Міністра оборони України викрила на корупції начальника Головного управління капітальних вкладень Міноборони.

Про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, протягом 2022-2023 років фігурант незаконно збагатився на майже 14 млн грн. У подальшому за ці гроші він придбав дві квартири у новобудовах, гараж та паркомісце у Києві.

Крім того за одержані «прибутки» посадовець купив три авто преміум класу, у тому числі марки LEXUS та BMW. Потім, щоб приховати придбані активи, чиновник «переписав» їх на свою цивільну дружину.

При цьому фігурант оформив на себе довіреність щодо управління цим майном. Також у ході розслідування встановлено факт приховування від декларування понад 3 млн гривень, а ще 3,5 млн грн чиновник зберігав у своєї цивільної дружини.

На підставі матеріалів військової контррозвідки СБУ посадовцю Міноборони повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ст. 368-5 (незаконне збагачення);
  • ⁠ч. 1 ст. 366-2 (декларування недостовірної інформації).

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.

Нагадаємо, Польські аграрії заявили про наміри заблокувати кордон із Німеччиною

Софія Ратинська -pravdatutnews.com

Читайте також
Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР” Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР”
Працівники Служби безпеки України затримали проросійського бойовика - уродженця Горлівки, який намагався отримати інформацію про українських військових.
Loading...
Load next