90% дронів на фронті зроблено в Україні - Федоров

90% дронів на фронті зроблено в Україні - Федоров

У 2024 році Україна досягне мети виробництва мільйона безпілотників на рік. 90% дронів, які зараз Україна використовує на полі бою, – українського виробництва.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на форумі "Україна. 2024 рік".

Наша швидка реакція і технологічність привела до того, що 90% сьогодні всіх БПЛА, які використовуються на полі бою, це БПЛА, які виробляються в Україні, - наголосив міністр.

Він зазначив, що над цим процесом працює велика команда урядовців, бізнесу, громадського сектору, які впливають на те, щоб в Україні було більше технологій. За минулий рік було прийнято понад 20 нормативно-правових актів, які створили найкращі умови ведення технологічного бізнесу в напрямі військових технологій у світі.

Наприкінці минулого року президент Зеленський оголосив план, що цього року буде вироблено понад мільйон дронів. Зараз вся урядова команда працює над цим, і в січні та в лютому відбувалося активне укладання контрактів. Вже сотні тисяч БПЛА законтрактовані, і ця ціль цього року буде виконана, - наглосив він.

Як зазначив Федоров, тільки FVP-дронів у 2024 році буде більше мільйона. Загалом розвідувальних літаків, ударних коптерів, дронів-камікадзе, морських дронів, наземних платформ і РЕБ цього року буде більше.

ЗСУ з часом зможуть керувати дронами, перебуваючи далеко від лінії фронту й ця технологія вже працює.

Це вже працює, тільки тепер продуктова лінійка розшириться, наскільки багато різних типів БПЛА можна запускати дистанційно. Але по факту нинішні технології дозволяють це робити, - сказав він.

Він додав, що Україна має доступ до найкращих технологій, зокрема використовує супутниковий зв’язок багатьох країн НАТО. Наразі мова йде не про всі типи БПЛА або платформ, але, на його думку, це питання часу.

Він зазначив, що "хлопці з Вінниці та Львова" зможуть управляти дронами на фронті.

Нагадаємо, В Україні за два роки війни росіяни вбили 194 цивільних медиків

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next